Traditioneel wordt het duikseizoen afgesloten met een gezamenlijke ‘laatste’ duik. Om dit moment voor de eeuwigheid vast te leggen is mij gevraagd om een kort verslag te schrijven. Natuurlijk kan ik stil staan bij de hagelbuien, stortbuien en windvlagen die in de ochtend voorbij dreven. Of bij de schoonmaakactie en de zeer omvangrijke buit. Een andere optie is een korte geschiedenis les over het ontstaan van deze plas in 1928, door zand af te graven voor de aanleg voor het Woldjerspoor.
Waar ik het eigenlijk over wil hebben is de naam van deze duik: De “Knakworst”duik. Waarom heet het de Knakworstduik? Nu denkt iedereen natuurlijk: We eten knakworsten. Maar dat is dus niet zo! We hebben die dag heerlijke Hotdog worsten gegeten 🙂
Wat is het verschil dan? Een knakworst is een kookworstje van gemengd vlees, die bestaat uit varkens- en/of rundvlees aangelengd met water, zetmeel en zouten.
Een hotdogworst is een knapperige boven beukenhout gerookte kookworst volgens een traditioneel recept. Je moet toegeven dat klinkt toch een stuk beter?! En zo smaakten ze ook: Dus hulde aan de catering. Laten we de knakworstduik vanaf nu upgraden naar de Hotdogduik! En dan het jaar daarop de bockworstduik?
The Sky is the limit!
Leuk verslag van een leuke bijeenkomst!